Sorin Cîmpeanu: „Educația nu îmbolnăvește, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile”

1 lună in urmă 2

Ministrul Educației - Sorin CâmpeanuMinistrul Educației - Sorin Câmpeanu

Ministrul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu a precizat că educația nu îmbolnăvește, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 22:27

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari.

Acest ordin de ministru este comun. Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. Decizia de a avea jumătate din clasă vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă