Sorin Cîmpeanu, după focarul de la școala cu noua tulpină:„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează”

1 lună in urmă 32


Focarul de infecție cu noua tulpină mutantă din Marea Britanie este la Școala Gimnazială numărul 28, din Sectorul 2, a anunțat ministrul Educației în această dimineață la Digi24. De asemenea acesta a mai spus că rezultatele testelor de secvențiere genomică la angajații școlii din Capitală suspecți că ar fi infectați cu noua tulpină britanică a virusului vor apărea în următoarele zile.


„Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celălalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Reacția vine după ce  ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că nouă contacţi ai unui pacient din Bucureşti, depistat cu noua tulpină de COVID din Marea Britanie,la unul dintre angajații de la Școala Gimnazială numărul 28, din Sectorul 2.


„Școala unde lucrează pacientul infectat cu noua tulpină a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare. Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor”, a transmis, sâmbătă, ministerul Sănătății.


Legat de redeschiderea școlilor în acest context, ministrul Educației a spus:


„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie deja pentru data de 2 februarie. Cei îndreptățiți cu competențe în sistemul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții.


Îmi pare rău scenariile anunțate exclud această posibilitate de rulare a scenariului hibrid. Acest scenariu s-a dovedit a fi ineficient.Scenariile anunțare rămân aceleași sub rezerva evoluției epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”,a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.


Ministrul a mai spus că o decizie va fi luată însă la începutul lunii februarie.


„Îngrijorarea este normală sunt absolut convins că analiza DSP, ministerul Sănătății și grupul tehnic al CNSSU va risipi aceste întrebări pe care le are orice părinte”, a mai adăugat Cîmpeanu.


Vlad Voiculescu anunța în urmă cu câteva zile că deschiderea școlilor în data de 8 februarie depinde de situația epidemiologică din România. Prin urmare, dacă nu cresc infectările, atunci școlile vor fi deschise în cele trei scenarii anunțate de președintele Klaus Iohannis.


Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă