Sorin Cîmpeanu, după focarul COVID cu tulpină nouă de la şcoală din Capitală: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

1 lună in urmă 21

"Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, fiind foarte atenţi şi prudenţi, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialiştii DNP, MS şi INSP", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

La şcoala nr. 28 din Capitală, au fost descoperite 10 cazuri COVID, două dintre acestea sunt confirmate cu tulpina nouă, iar pentru celelalte urmează să vină rezultatul analizelor.

"Dacă se vor confirma și celelalte cazuri cu noua tulpină, specialiștii din DSP și INSP vor lua decizia corectă.

Opiniile persoanlului medical sunt pro şi contra deschiderii şcolilor. Cu toţii suntem de acord că trebuie prudenţă şi atenţie în luarea acestei decizii. Asta se întâmplă nu numai în România, ci în orice sistem de educaţie din Europa, şi pro, şi contra.

DSP, MS şi grupul tehnic va analiza în detaliu toate aceste evoluţii şi vor veni pe 2 februarie cu noutăţi pentru a lua o decizie în privinţa deschiderii şcolilor în semestrul al doilea", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

În curs de actualizare.
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă