Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea prioritară a personalului din învățământ: „O decizie va fi anunțată luni”

2 săptămâni in urmă 1

O decizie privind demararea vaccinării cu prioritate a personalului din învățământ ar putea fi luată chiar mâine, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Anunțul vine după ce Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, vineri, că, cel mai probabil, imunizarea profesorilor va începe în a doua parte a săptămânii viitoare.

„Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNACV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV”, a transmis Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Educației a mai precizat că programările vor fi făcute prin inspectoratele școlare județene, care vor trimite la Direcțiile de Sănătate publică listele cu angajații care vor să fie vaccinați.

„Operațiunea va dura circa o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a adăugat ministrul

Acesta a mai precizat că până în prezent s-au vaccinat 42.000 de angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Însă în aceste cifre nu intră și personalul din învățământul superior medical.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat vineri seară, la Digi 24, că planul este ca vaccinarea profesorilor să fie finalizată într-o săptămână.

„Noi ne dorim ca într-o perioadă de o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Procedura este simplă, nu mai avem nevoie de o programare în platformă, tocmai pentru a nu aștepta la eliberarea unui loc. Datele sunt centralizate de către fiecare unitate de învățământ și remise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP-urile, se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă