Sorin Cîmpeanu, despre riscul apariției valului trei de COVID-19: „Școlile se închid ultimele și se deschid primele”

1 lună in urmă 1


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi, la Antena 3, despre situația în care se vor găsi școlile din țară, în contextul riscului apariției celui de-al treilea val de coronavirus.


Sorin Cîmpeanu a subliniat că, în condițiile în care specialiștii din domeniul medical spun că noile tulpini de COVID-19 au ajuns și în România, se va ghida după un principiu simplu în ce privește situația școlilor.


„Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele”, a spus Sorin Cîmpeanu.


„Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile”, a comentat Sorin Cîmpeanu.


Ministrul educației a precizat că noua metodă de calcul a ratei de infectare, în care vor fi incluse și focarele, nu va influența prea mult funcționarea școlilor.


„Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focalele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni”, a menționat Sorin Cîmpeanu.


”Influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile", a conchis Sorin Cîmpeanu.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă