Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală: „Dorim să fie testați toți cei care au simptome”

3 săptămâni in urmă 19

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat, joi, 8 aprilie, la TVR1, că sunt cel puțin două condiții pentru revenierea elevilor la școală, din luna mai: „Un trend epidemiologic descendent și testarea relevantă, invazivă sau non-invazivă”.

„Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante. Invazive sau non-invazive. Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toate persoanele care au fost contact direct ai acestora. Pentru asta este nevoie de mai multe tipuri de teste, pentru că în multe școli din România personalul medical lipsește. În aceste condiții, școala se va putea redeschide în luna mai. Depinde și de trendul epidemiologic.” a spus Cîmpeanu la TVR 1, citat de G4Media.

Ministrul a declarat că sunt disponibile testele rapide, în timp ce pentru testele non-invazive există „o promisiune de implicare” pentru a identifica soluții, precum și o solicitare de introducere a acestor teste în metodologia INSP.

O nouă analiză va avea loc spre finalul lunii aprilie, pentru a avea date noi despre evoluția trendului epidemiologic.

Reluarea cursurilor după actuala vacanță se va face pe baza acelorași scenarii care au fost aplicate în acest semestru, a anunțat Administrația Prezidențială, după întâlnirea care a avut loc joi la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și ministrul educației.

Foto: Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă