Sorin Cîmpeanu, despre organizarea olimpiadelor: „Contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii”

2 săptămâni in urmă 9

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Ministerul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu a precizat, luni, referitor la organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, că din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 15:49

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„După doi ani de întrerupere, Ministerul Educaţiei a decis reluarea etapizată a olimpiadelor şi concursurilor şcolare. La momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea Ministerului Educaţiei, precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea Ministerului Educaţiei", a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022. Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale.

În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română", a precizat MEN.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă