Sorin Cîmpeanu, despre CONDIȚIILE în care școlile se pot deschide integral, cu prezența fizică, din mai. Ce trebuie să știe părinții

1 lună in urmă 6

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav GaneaSorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

După vacanţa de o lună, care a început încă de ieri, elevii vor reveni la școală din 4 mai. Nu toţi însă vor fi prezenţi fizic în bănci, așa cum atât părinții, cât și copii își doresc, întoarcerea în clase fiind posibilă abia în luna iunie, "dacă vor fi respectate toate condiţiile sanitare", spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

SÂMBĂTĂ, 03 APRILIE 2021, 21:44

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Oficialul din Educație a anunțat în această seară, la un post TV, condițiile în care școlile se pot deschide integral cu prezența fizică, indiferent de scenariu, la sfârșitul lunii mai - începutul lui iunie. 

„După această vacanță, revenirea la școli se face în data de 4 mai, așa cum am precizat și este cunoscut, după scenariile verde, galben, roșu. În data de 4 mai, cu excepepția claselor terminale care nu au programul modificat, având la dispoziție aceste zile pentru a se pregăti în vederea susținerii examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, ceilalți revin la școala pe 4 mai.

Am insistat să lăsăm posibilitatea derulării orelor de recuperare inclusiv în perioada vacanței. Aceste ore remediale se organiza pe grupe mici, să nu pună probleme epidemiologice, pentru învățământul primar și gimnazial obligatoriu cu prezență fizică, pentru învățământul liceal cu prezență fizică și online.

Dacă se respectă regulile, dacă se vaccineaza profesorii, se testează elevii noninvaziv și sperăm că se va rezolva și se confirma ipoteza conform căreia la sfârșit de mai vom fi pe un trend descendent, Ministerul Educației va avea toate motivele să susțină deschiderea școlilor integral cu prezența fizică, indiferent de scenariu, la sfârșitul lunii mai - început de iunie”, a declarat ministrul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă