Sorin Cîmpeanu: Cursurile se reiau luni, cu prezență fizică, în școlile cu o rată de vaccinare de peste 60%

1 lună in urmă 37

Sorin Cîmpeanu, ministru interimar al Educației Sorin Cîmpeanu, ministru interimar al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că școlile se vor redeschide de luni, 8 noiembrie, iar predarea cu prezență fizică va fi permisă doar în instituțiile în care rata de vaccinare a personalului depășește 60%. La nivel național, 12 județe s-ar afla sub acest prag.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 10:30

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Emanuel Focșan

În București, peste 70% dintre școli au o rată de vaccinare mai mare de 60%, ceea ce va permite reluarea cursurilor în format fizic.

"Școlile care au rata de vaccinare sub 60% vor începe online, asta este clar, iar cele care au rata mai mare pot începe fizic, dacă nu există alte probleme care să împiedice acest lucru, situație în care trebuie să notifice inspectoratul școlar. Personalul didactic are un grad de vaccinare mult mai mare decat personalul didactic auxiliar sau cel auxiliar, a declarat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpenu a precizat că Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății va fi modificat în acest chiar vineri și trimis către Monitorul Oficial, astfel încât pe parcursul zilei să aibă loc ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă