Sorin Cîmpeanu critică lipsa testelor pentru Covid din școli: ”E trist. Nu mă interesează explicațiile”

2 săptămâni in urmă 16

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 20:34

24 citiri

 ”E trist. Nu mă interesează explicațiile”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că ”este trist” faptul că testele de salivă nu pot ajunge în școli săptămâna aceasta, deși instituția pe care o conduce le-a solicitat constant.

Cîmpeanu a afirmat că nu îl interesează explicaţiile, precizând că este nevoie de aceste teste pentru a avea un mediu sigur în unităţile de învăţământ.

”Noi cerem în permanenţă şi cerem de mult timp. Agenţia Medicamentului a elaborat cerinţele de performanţă, e discutabil. Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate a organizat licitaţia, a semnat acordurile-cadru. IGSU semnează contractele, face recepţia şi le transmite inspectoratelor şcolare judeţene care aşteaptă în continuare de la IGSU aceste teste. Nu mă interesează explicaţiile, noi avem nevoie de teste în şcoală pentru a avea un mediu sigur în şcoală”, a spus ministrul Educației la Antena 3.

Întrebat care ar putea fi soluţia pentru ca acestea să ajungă în şcoli, Cîmpeanu a răspuns: “Mi s-a spus cu ONAC nu am ce discuta. Agenţia Medicamentului discută cu ONAC, ONAC cu IGSU şi Ministerul Educaţiei cu IGSU. Cu IGSU am discutat, mi-au spus că nu au soluţie pentru săptămâna aceasta. Este trist”.

El a mai fost întrebat dacă nu s-a gândit la amânarea începutului de an şcolar în lipsa acestor teste.

“În niciun caz. Sunt state în care am avut nu 2.000 de infectări pe zi sau 4.000 de infectări pe zi, ci 200.000 de infectări pe zi, a se vedea Franţa, şi nu s-au gândit la oprirea şcolii. Şcoala trebuie să continue, şcoala trebuie să continue cu prezenţă fizică. Sunt total de acord cu cerinţele elevilor care spun că trebuie să avem predictibilitate, care spun că trebuie să avem şcoală cu prezenţă fizică, care spun că testarea este importantă în şcoli, susţin total toate aceste lucruri pentru că doar în acest fel vom putea să evităm pierderile acelea masive în educaţie care s-au manifestat până acum”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Reacția vine după ce Raed Arafat a anunțat probleme cu achiziția testelor de salivă în școli întrucât achiziția este temporar blocată.

Citeste si:

 ”Oricât de mult ar fi promovată o informaţie falsă ea nu poate căpăta valoare de adevăr”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat miercuri, 5 ianuarie, după ce a fost acuzat de asociațiile de elevi că a modificat pragul pentru bursa de merit. Potrivit acestuia, bugetul...

Cum se vor desfășura cursurile școlare în ziua de 23 decembrie. Anunțul ministrului Educației

Școlile pot decide dacă fac sau nu cursuri în 23 decembrie. Anunțul a fost făcut vineri, 17 decembrie, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că decizia aparţine...

Digi24.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă