Sorin Cîmpeanu anunţă renunţarea la panourile de plexiglas: „Mai mult încurcă decât ajută”

1 lună in urmă 19

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de deschiderea şcolilor, anunţată pe 8 februarie, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declară că panourile de plexiglas din sălile de curs „mai mult încurcă decât ajută”, informează Agerpres.

Sorin Cîmpeanu a precizat că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii pentru redeschiderea şcolilor va cuprinde o parte dintre măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus deja existente, la care vor fi adăugate şi altele.

O parte din prevederi se vor păstra, exigenţele se vor păstra, dar este clar că atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii. (…) Acele celebre panouri de plexiglas – între timp o lume întreagă şi-a dat seama că, atâta vreme cât nu sunt instalate în săli care să aibă instalaţie de climatizare care să scoată aerul, mai mult încurcă decât ajută, spre exemplu.

Sorin Cîmpeanu:

Potrivit edupedu, panourile de plexiglas au fost recomandate de Ministerul Sănătății și de Guvern, iar școlile au început să le monteze în multe săli de clasă la începutul anului şcolar.

Potrivit ordinului din toamna trecută, în sălile de curs trebuie să fie asigurată distanţarea fizică între elevi. „Dispunerea mobilierului astfel încât să fie obţinută distanţarea de minimum 1 metru între elevi sau montarea de separatoare transparente în situaţia în care distanţarea nu este posibilă”, se arăta în regulament.

Ministrul educaţiei a subliniat că vaccinarea nu condiţionează deschiderea şcolilor pe 8 februarie.

„Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de a deschide şcolile pe data de 8 februarie după cele trei scenarii. (…) Vaccinarea nu condiţionează. (…) Noi, din Educaţie, venim cu aceleaşi elemente care pledează pentru deschiderea şcolii pe 8 februarie considerând că riscul nu poate fi eliminat total nici în România, nici într-o altă ţară, dar el trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat”, a explicat Cîmpeanu, la Antena 3.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă