Sorin Cîmpeanu anunță că vor avea prioritate la vaccinare învățătorii și educatorii, care fac ore față în față în toate scenariile

1 lună in urmă 25

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, vineri seara, într-o intervenție la Digi 24 că învățătorii și educatorii vor avea prioritate la vaccinare în cea de-a doua etapă. De asemenea, ministrul Educației a vorbit și despre numărul mic al cadrelor didactice care au anunțat că vor să se imunizeze în perioada următoare.

„Am discutat cu domnul Valeriu Gheorghiță și am stabilit că instituțiile, angajatorii vor descărca în platformă listele cu nume, prenume, CNP și datele de contact ale celor care doresc să se vaccineze, prioritizând învățătorii și educatorii. (…) O să transmitem mâine dimineață ca în momentul în care vor încărca listele să acorde prioritate celor care vor face învățământ fizic, cu prezență fizică pentru că dozele de vaccin nu sunt suficiente pentru a vaccina simultan acest număr”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Legat de numărul mic al profesorilor care au anunțat că vor să se vaccineze în următoarea perioadă a declarat că:

„Alt lucru este îngrijorător, în învățământul preuniversitar avem un procent mai mare din partea personalului auxiliar decât din partea cadrelor didactice. Vorbim de tehnicieni, secretariat, parte de resurse umane. (…) Asta este o problemă de fond. În situația pe care am făcut-o public, procentul cadrelor didactice este mai mic în toate județele”, a precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a găsit și o explicație pentru cifrele reduse.

„Nivelul de informare. Această situație ne arată care sunt realitățile din educație, că informarea nu a fost suficientă și că trebuie să perseverăm cu informarea”, a mai adăugat ministrul Educației.

Numărul angajaților din învățământ care vor să se vaccineze. Situația pe județe

Sorin Cîmpeanu anunță că vor avea prioritate la vaccinare învățătorii și educatorii, care fac ore față în față în toate scenariilesursa foto: EdupeduSorin Cîmpeanu anunță că vor avea prioritate la vaccinare învățătorii și educatorii, care fac ore față în față în toate scenariile
sursa foto: Edupedu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă