Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: „Ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor în evetualitatea unei decizii favorabile”

2 luni in urmă 1

Sorin CîmpenauSorin Cîmpenau

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu a explicat, luni, scenariile în care elevii vor merge la școală începând din 8 februarie. Acesta a declarat că interesul major pentu deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează.

LUNI, 01 FEBRUARIE 2021, 12:14

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Mâine, 2 februarie, va avea  loc discuția anunțată încă din data de 14 februarie cu privire la decizia de deschidere a școlilor în format fizic în semestrul 2, începând cu data de 8 februarie. La acest moment, pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează. În Europa, printre cele 27 state, doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia, nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile.

În acest context, ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în evetualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNCSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Concentrarea atenției se va face atât pe protecție împotriva COVID, cât protecție împotriva pericolului de incendiu.

Analiza pe care o vom face mâine va pune laolaltă realitățile din sistemul medical cu cel educațional”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Aproape 20% dintre clădiri sunt în curs de obținere a autorizației, iar 15% sunt clădiri școlare care nu au autorizație și nici măcar nu sunt în curs de obținere. Aceasta este situația reală. Autorizațiiile de securitate la incendiu sunt responsabilitatea autorităților locale. În școli nu sunt echipamente care să supraîncarce rețelele electrice”, a mai spus ministrul.

Referitor la vaccinarea printre profesori, ministrul a menționat că, 20.000 sunt deja vaccinați. ”Nu este vina cadrelor didactice că nu sunt vaccinate. Nu sunt suficiente doze de vaccin. Sunt și profesori care au contraindicații la vaccinare.

”Priorități legislative: este nevoie de o clarificare a situațiilor din educație, vom vedea dacă este nevoie de o lege sau de două legi”, a mai spus ministrul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă