Sorin Cîmpeanu, 6 minute în apărarea Karinei Bode, soția ministrului de Interne: Din acest motiv ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă în România? Avem o direcție generală România Educată, pe cine ar trebui să angajez pentru educație timpurie? Moderator: Pe Karina Bode? Cîmpeanu: Nu vrea!

1 lună in urmă 98

„Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fi angajată niciunde, nu? Și 26 de ani de experiență, 26!”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24, în apărarea Karinei Bode, educatoare și director al unei grădinițe din Zalău, soția ministrului de Interne, Lucian Bode. Oficialul a fost întrebat de un telespectator al postului dacă educatoarea Karina Bode a fost sau urmează să fie angajată la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educației, caz semnalat în exclusivitate de Edupedu.ro și infirmat parțial de minister printr-un comunicat dat de biroul de presă.

  • Reamintim că Edupedu.ro a relatat în exclusivitate planul ministrului ca soția lui Lucian Bode, educatoarea Karina Bode, să ocupe un post, prin detașare, la instituția-cheie din Minister care concepe curriculumul școlar, subiectele tuturor examenelor naționale, examenelor de angajare în învățământ – Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Karina Bode ar fi fost prezentată angajaților din Centrul de Politici vineri, de către doi miniștri ai Guvernului Cîțu: ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul de Interne, Lucian Bode, care este soțul său, potrivit surselor Edupedu.ro. “Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fi angajată niciunde, nu?”, a spus aseară ministrul Sorin Cîmpeanu, după ce în cursul aceleiași zile Ministerul pe care îl conduce a emis un comunicat în care spune doar că nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare pe numele Karina Bode, soția ministrului de Interne.

Cîmpeanu a luat apărarea soției ministrului de Interne și în plan personal, nu numai profesional, în cele 6 minute în care a încercat să demonstreze că nu a oferit și nici nu a vrut să ofere un post de conducere în CNPEE pentru Karina Bode.

Ministrul s-a arătat mai întâi indignat de faptul că „ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă în România, doar pentru faptul că este soție de ministru?”. Apoi a relatat cum a trecut prin Guvern ordonanța privind preluarea creșelor și că „în condițiile în care în Ministerul Educației avem o direcție generală România Educată în care trebuie să existe oameni specializați în digitalizare, specializați în infrastructură, în abandon școlar, învățământul și, ghici ce, în educație timpurie, iar eu, ca ministru, de luni de zile nu reușesc să găsesc persoane dispuse să se angajeze pe aceste posturi, pe cine ar trebui să angajez pentru educație timpurie?”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă