Sorin Cârțu, categoric în privința scandalului de dopaj de la Astra: „E aiurea! Nu văd o asemenea rezolvare!”

1 lună in urmă 19

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a reacționat în privința scandalului de dopaj de la Astra și este de părere că formația giurgiuveană nu trebuie exclusă din campionat.

ANAD a deschis o anchetă după ce trei jucători ai Astrei Giurgiu au fost surprinși efectuând un tratament intravenos la o clinică din România. Jucătorii vizați sunt Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.

Dacă se va confirma faptul că jucătorii Astrei s-au dopat, formația giurgiuveană riscă excluderea din campionat.

Sorin Cârțu, categoric în privința scandalului de dopaj de la Astra

Oficialul Universității Craiova consideră că Astra nu trebuie sancționată, deoarece clubul giurgiuvean nu a știut despre tratamentul pe care cei trei jucători l-au efectuat. În plus, acesta susține că este exagerată decizia ANAD de a-i suspecta de dopaj pe fotbaliștii Astrei, doar pentru faptul că și-au administrat perfuzii cu vitamine.

„Acuzațiile că s-au dopat sunt exagerate. Faptul că bagi vitamine în tine… Să se spună că s-au dopat e ceva exagerat. Acestea fiind regulile n-ai ce să faci. În situația asta să plătească echipa sau să fie scoasă Astra din campionat… e aiurea.

Nu văd o asemenea rezolvare. A fost o decizie individuală a jucătorilor. Te îndrepți asupra echipei dacă o făceau la nivel colectiv.

Dacă s-ar fi convocat jucătorii și o făceau cu medicul lor..dar așa că a fost o decizie individuală a jucătorilor… nu poți lua o decizie atât de cruntă. Dacă ar fi fost o acțiune a clubului era altceva. S-a întâmplat și la handbal. Ce vină are clubul? Nu poate să fie cineva atât de inconștient”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Realitatea Sportivă.

În prezent, Astra se află pe locul 13 din Liga 1, cu 17 puncte obținute după 18 meciuri jucate.

The post Sorin Cârțu, categoric în privința scandalului de dopaj de la Astra: „E aiurea! Nu văd o asemenea rezolvare!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă