Sorin Câmpeanu: Patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au murit după ce s-au infectat cu Covid

1 săptămână in urmă 23

Într-o intervenție la TVR1, Sorin Câmpeanu, ministrul educației, a explicat că rata ridicată a incidenției cazurilor de Covid și decesele cadrelor didactice au avut un impact major asupra deciziilor unor şcoli care au cerut trecerea la învăţământul online, scrie agenția News.ro.

„În judeţul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat starea de îngrijorare. În aceest județ, avem 50 de şcoli care au cerut suspendarea activităţii. În Mehedinţi, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi. Avem şi stare de carantină în Drobeta Tr. Severin. Acestea sunt explicaţiile pentru numărul mare de şcoli din judeţul Mehedinţi care au solicitat trecerea în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, 12 octombrie, într-o intervenţie telefonică la TVR. 

Conform ministrului, după Capitală, unde s-a cerut trecerea în online a 110 şcoli, judeţul Olt este al doilea în privinţa numărului de şcoli care au propus să treacă la şcoala online.

La nivelul întregii țări, 226 de școli au fost în ultimele 24 de ore în țară prin decizia Consiliului de Administrație și 83 pe baza cazurilor de infectare.

 Patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au murit după ce s-au infectat cu CovidEvidența școlilor închise, la nivelul țării. Foto: edupedu.ro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă