Sorin Câmpeanu, despre cazurile de COVID din școli: ”Abia de săptămâna viitoare putem vorbi de o transmitere a virusului în unitățile de învățământ”

2 săptămâni in urmă 41

573 de cazuri de COVID au fost confirmate în școli joi, 11 februarie, la numai patru zile de la redeschidere. Sorin Cîmpeanu a declarat seara, la Digi24, că nu sunt motive de îngrijorare, aceste infectări neavând loc în unitățile de învățământ, ci în vacanță.

Ministrul Educației spune că abia de săptămâna viitoare putem vorbi de o transmitere a noului coronavirus în unitățile de învățământ.

„Rata de depistare a cazurilor în școli este mult sub rata generală de infectare a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare la patru zile. Același procent este scăzut totuși și în cazul personalului din învățământ (329 – n.r.). Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, însă de săptămâna viitoare, ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare putem considera, din păcate, că este determinată de reluarea școlii”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că majoritatea cazurilor de infectare depistate au fost în București (64) și în Cluj.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, numărul de elevi confirmați cu COVID-19 în perioada 8-11 februarie este de 244, la nivel național, iar cel al personalului din școli, de 329.

Cîmpeanu a mai spus că, deocamdată, nu a fost raportat printre persoanele depistate cu noul coronavirus niciun caz de infectare cu tulpina britanică a virusului.

Legat de documentul prin care părinții își dau acordul pentru testare, ministrul a declarat că „Nu există niciunde obligativitatea acestui acord, de asta mizăm pe responsabilitatea părinților. De obligat nu poate fi vorba, nici vorbă să ai bază legală pentru acord anticipat de testare. Accept și reticența pentru că nu există bază legală pentru a obliga un părinte să-și supună copilul testării”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă