Sorin Câmpeanu: „60.000 de profesori vor fi vaccinați în centre mobile în această săptămână”

1 săptămână in urmă 11

Sorin Câmpeanu, ministrul educației, a spus luni, 22 februarie, că se așteaptă ca în această săptămână alte 60.000 de cadre didactice să fie vaccinate.

„În acest moment, avem 42.000 de persoane vaccinate, din care jumătate au făcut și rapelul. Se adaugă 8.000 de angajați, personal medical care lucrează în învățământ. În această săptămână, aștept ca încă 60.000 de cadre didactice să se imunizeze în centrele mobile în această săptămână. Am ajunge, astfel, la cifra de 110.000, din 200.000 care și-au declarat disponibilitate de vaccinare”, a transmis Sorin Câmpeanu.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei 90.000 de angajați care nu sunt programați, Câmpeanu a spus că nu este în măsură se pronunțe în acest moment.

Nu se remarcă un județ în care să existe o reticență deosebită sau un elan deosebit față de vaccinare.

Sorin Câmpeanu:

Cîmpeanu a menționat că personalul auxiliar din creșe și grădinițe care este la interfața directă cu copiii se va vaccina, însă nu și din școli, în această etapă.

Ministrul Educației a precizat că vineri erau înregistrate 809 cazuri de elevi cu COVID, iar din această săptămână școlile vor trebui să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală după boală, pentru că au trecut două săptămâni de la începutul semestrului II.

Cel mai probabil, imunizarea profesorilor va începe în a doua parte a săptămânii. Anunțul oficial al Comitetului Național de Vaccinare ar urma să vină după-amiază.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă