Sorana Cîrstea procedează ca Simona Halep. Ce modificare radicală a făcut

2 săptămâni in urmă 12

Sorana Cîrstea procedează ca Simona Halep. Numărul 37 mondial a ratat ultimele turnee ale sezonului. Iubita lui Ion Ion Țiriac nu a fost prezentă nici la Moscova, nici la Transylvania Open și a fost forțată să declare forfait la Linz. Toate aceste lucruri au determinat-o pe jucătoarea din Târgoviște să ia o decizie radicală, una pe care o luase și Simona Halep în privința aceleiași persoane din staff.

Sorana Cîrstea procedează ca Simona Halep

Sorana Cîrstea procedează ca Simona Halep. Cele două jucătoare de tenis par, uneori, a fi într-o continuă competiție una cu cealaltă, chiar și la nivelul staff-ului tehnic. Deși se știu încă din vremea junioratului, Sorana Cîrstea (31 de ani) și Simona Halep (30 de ani) n-au fost niciodată prietene. Sorana a fost considerată cea talentată, pe când Simona a reușit, cu mai multă muncă, să aibă o carieră prodigioasă.

Sorana Cîrstea s-a confruntat și ea cu câteva accidentări de-a lungul anului. Nu la fel de grave ca cea suferită de Halep, la gambă, dar asemănătoare. Nu a participat la Jocurile Olimpice, invocând tot o problemă medicală, ca și Halep, apoi a resimțit dureri chiar în timpul partidei pierdute în fața Emmei Răducanu, la Wimbledon.

Iar sezonul nu s-a încheiat tocmai bine pentru Sorana Cîrstea. Nu a participat la ultimele turnee ale anului, inclusiv la Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Iar la competiția de la Linz, unde ar fi participat pentru a zecea oară, a fost forțată să declare forfait din cauza unei alte accidentări suferită la antrenamente.

Ce modificare radicală a făcut

RMN-ul a relevat o ruptură la muşchiul gambei, astfel că medicii m-au sfătuit să nu intru pe teren. Este timpul să mă recuperez şi să devin mai puternică pentru 2022!”, a scris Sorana Cîrstea, pe o rețea de socializare, anunțîndu-și retragerea de la turneul de la Linz.

Acum, Sorana Cîrstea a luat, ca și Simona Halep, decizia de a încheia colaborarea cu preparatorul fizic, Teo Cercel. Acesta a fost, ani buni, în staff-ul Simonei Halep, dar relația s-a încheiat la începutul anului trecut. Halep a decis să renunțe la Cercel, după ce i-a reproșat, în timpul unei partide, că se simte cam obosită. Fostul lider mondial a acuzat, ulterior, antrenamentele dure la care o supunea Teo Cercel.

A angajat un preparator fizic străin

Sorana Cîrstea l-a cooptat, la scurtă vreme, pe Cercel în staff-ul său. De altfel, cei doi mai lucraseră împreună și în 2013, anul celei mai bune clasări în ierarhia WTA a Soranei, locul 21. Anul acesta, Sorana, cu Cercel alături, a reușit să câștige, după 8 ani, un nou turneu WTA și să joace o finală.

Dar ocupanta locului 37 mondial a decis să angajeze un preparator fizic străin. Ea a anunțat despărțirea de Teo Cercel și i-a mulțumit pentru efortul depus.

După doi ani de colaborare cu Teo Cercel, aș vrea să îi mulțumesc pentru tot efortul depus și să îi urez succes în continuare! Însă mergând mai departe simt că am nevoie de o altă abordare, cu un preparator fizic internațional. Sunt încântată de noua colaborare și abia aștept sezonul 2022!”, a declarat Sorana Cîrstea pentru ProSport.

 

The post Sorana Cîrstea procedează ca Simona Halep. Ce modificare radicală a făcut appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă