Sora unei femei moarte în TIR-ul ATI de la Victor Babeş: Arafat a omorât pe toată lumea! Să-i fie ruşine şi să plece din funcţia pe care o are

4 săptămâni in urmă 6

Sora unei femei moarte în TIR-ul ATI de la „Victor Babeş” spune că principalul vinovat de tragedie este chiar Raed Arafat şi îi cere să-şi dea demisia din funcţia pe care o are.

Sora unei femei moarte în TIR-ul ATI de la Victor Babeş, acuzaţii grave la adresa lui Arafat: El a omorât pe toată lumea

Citeşte şi Tragedie la Spitalul Victor Babeş. Parchetul preia ancheta în cazul celor trei morti din TIR-ul ATI

„Lui Arafat să-i fie ruşine, să plece din funcţia pe care o are. El a omorât pe toată lumea. Am fost anunţată azi dimineaţa, la ora 9. Sora mea mai trăia. Medicii sunt mână în mână toţi, spun că murea oricum. nimeni nu-şi asumă responsabilitate. Spun că daca a ajuns acolo oricum murea.

Am vazut la televizor ca trei persoane au murit in TIR. Atunci am zis ‘aoileu, să nu fie si sora mea’. Toţi trebuie să fie demişi”, a spus femeia cu lacrimi în ochi, potrivit România Tv.

Reamintim că trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit luni seara după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul „Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”.

Raed Arafat a subliniat că, atunci când se depăşeşte o presiune de 6 bari, ventilatoarele intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc.

„Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR”, a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU a menţionat că la spital se afla şi un reprezentant al firmei care asigura mentenanţa, dar că acesta nu a dorit să intre în TIR, oferind în schimb indicaţii celor care au intrat în unitatea mobilă.

Citeşte şi Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş”: Toţi vinovaţii trebuie să plătească! Nu garantăm că nu se vor mai întâmpla astfel de evenimente

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă