Sora lui Kim Jong Un a avertizat Washingtonul să nu răspândească "miros de praf de puşcă"

1 lună in urmă 7

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a atacat SUA şi Coreea de Sud într-o declaraţie, publicată marţi de cotidianul oficial Rodong Sinmun, în contextul în care secretarii americani ai Apărării şi ai Afacerilor Externe făceau o vizită la Tokyo şi Seul, scrie AFP.

Sora lui Kim Jong Un a avertizat Washingtonul să nu răspândească "miros de praf de puşcă"

Getty Images

Statele Unite şi Coreea de Sud au început săptămâna trecută manevre militare comune, şi Rodong Sinmun, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, a relatat o declaraţie a lui Kim Yo Jong în care ea oferă "un sfat noii administraţii americane care încearcă să răspândească miros de pudră de puşcă în ţara noastră". "Dacă vreţi să dormiţi liniştiţi timp de patru ani, ar fi bine să nu întreprindeţi ceva care să vă alunge somnul", a spus Kim, potrivit news.ro.

Este vorba despre prima referinţă explicită, fără să îl numească însă, pentru noul preşedinte american din partea acestei ţări care deţine arma nucleară, la mai mult de patru luni de la alegerea lui Joe Biden. Politica externă atipică a lui Donald Trump a permis schimburi de insulte şi ameninţări de război cu Kim Jong Un, urmate de o lună de miere diplomatică marcată de întâlniri între cei doi lideri. Aceste relaţii nu au condus în final la discuţii despre denuclearizarea Coreei de Nord, supusă la multiple sancţiuni internaţionale din cauza programului său nuclear.

Negocierile au fost conduse cu ajutorul preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, dar relaţiile dintre Seul şi Phenian s-au deteriorat după eşecul summitului Kim-Trump de la Hanoi, în februarie 2019. În jur de 28.500 de militari americani se află în Coreea de Sud pentru a proteja un eventual atac iar Seulul şi Washingtonul, unite printr-o alianţă militară, au început săptămâna trecută exerciţii militare simulate pe calculator. Coreea de Nord condamnă astfel de antrenamente pe care le consideră o pregătire pentru invazie. "Guvernul sud-coreean a ales încă o dată "Calea războiului", "Marşul crizei", a spus Kim Yo Jong în declaraţia ei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

kim jong un kim yo jong coreea de nord sua joe biden
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă