SONDAJ: Majoritatea locuitorilor sunt în favoarea VACCINĂRII obligatorii. În ce țară se întâmplă

4 săptămâni in urmă 18

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 18:48

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

În acest context, mulţi oameni îşi doresc măsuri mai dure privind vaccinarea.   

În ciuda numărului tot mai ridicat de infectări (vineri dimineaţa s-a ajuns la recordul de peste 37.000 de cazuri noi în 24 de ore), doar un sfert dintre germanii intervievaţi în această săptămână în cadrul sondajului ARD-Deutschlandtrend au declarat că se tem să contracteze virusul. 

Sondajul este efectuat de institutul demoscopic infratest-dimap

57 la sută dintre cei intervievaţi sunt însă îngrijoraţi de o posibilă îmbolnăvire a copiilor, care încă nu sunt vaccinaţi, iar 62 la sută se tem de o îmbolnăvire gravă a vârstnicilor. În acelaşi timp, 57 la sută dintre germani se tem că viaţa publică ar putea fi limitată prin noi restricţii în următoarele săptămâni, iar 58 la sută sunt îngrijoraţi de faptul că sistemul medical din Germania ar putea să ajungă la limita capacităţilor în valul patru al pandemiei.   

 Lockdown pentru nevaccinaţi? 

Unele spitale din regiuni cu deosebit de multe cazuri grave au lansat deja semnale de alarmă în acest sens. 

Există şi persoane vaccinate care se infectează, dar majoritatea pacienţilor care ajung la terapie intensivă sunt nevaccinaţi. 

Rata de vaccinare din Germania creşte, dar foarte încet, iar multe persoane intervievate în cadrul sondajului sunt în favoare obligativităţii vaccinări pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi angajaţii din spitale şi cămine de bătrâni. 57 la sută dintre germanii chestionaţi consideră că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru adulţi, indiferent de profesie. Pentru persoanele nevaccinate din Germania, viaţa de zi cu zi devine tot mai complicată. 

Saxonia este primul dintre cele 16 landuri federale care a introdus începând de luni regula că doar cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală să mai poată intra în restaurante şi alte localuri sau să participe la evenimente publice.  

Sondajul relevă că germanii tineri sunt mai optimişti, în acest context, decât cei cu vârste mai înaintate

Cu toate acestea, scepticismul predomină şi la generaţia mai tânără.  

Angela Merkel rămâne omul politic cel mai popular 

 ‘’Noul Bundestag s-a întrunit pentru prima dată pe 26 octombrie. De atunci, Angela Merkel este cancelar interimar, până când va fi învestit noul guvern. Conservatoarea Merkel este în continuare cel mai popular om politic din Germania, potrivit sondajului ARD-Deutschlandtrend, 69 la sută dintre respondenţi fiind mulţumiţi de prestaţia ei. Pe locul doi se clasează, cu o diferenţă de doar un procent, preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier. 

Social-democratul Olaf Scholz, care are şanse mari să devină succesorul Angelei Merkel după victoria SPD la scrutinul din 26 septembrie, se bucură la rândul său de multă încredere din partea germanilor: 58 la sută dintre cei chestionaţi se declară mulţumiţi de activitatea sa politică’’, scrie Sabine Kinkartz  de la Deutsche Welle.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă