SONDAJ INSCOP: AUR a depășit USR-PLUS în sondaje și devine al treilea partid în opțiunile electoratului

1 lună in urmă 98

Formațiunea politică condusă de George Simion e creditată cu 15% din voturi, în timp social-democrații se distanțează de PNL în fruntea clasamentului.

Partidul lui George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor – a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie.

Potrivit unui grafic din cercetare prezentat de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%. Ambele partide sunt în creștere față de februarie, dar social-democrații câștigă cel mai mult, aproape 4%.

 AUR a depășit USR-PLUS în sondaje și devine al treilea partid în opțiunile electoratuluisursa: Facebook/Remus Ștefureac

În schimb, pe locul trei în sondaje în februarie și martie, se află AUR, cu 15.3%,  urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14.2%. Atât AUR, cât și Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș pierd procente față de februarie, dar scăderea mai puternică e la ultimii, aproape 2%.

Pe postarea șefului Inscop nu apare cine a comandat studiul, dar în aceeași perioadă, în luna martie, INSCOP a realizat o serie de cercetări la comanda unei organizații non-guvernamentale – Strategic Thinking Group.<br>

Potrivit informațiilor Libertatea, studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă