SONDAJ Avangarde: 35% spun că se vor vaccina, 30% se declară împotrivă iar 27% sunt indeciși/ Care este încrederea în eficacitatea vaccinurilor împotriva Covid 19

1 lună in urmă 38

35% dintre cei intervievați în cadrul unui sondaj Avangarde spun că se vor vaccina cu siguranță împotriva virusului Covid 19, 30% cu siguranță nu, 27% nu sunt deciși iar 8% nu știu sau nu răspund la întrebarea ”ținând cont de faptul că deja o parte a societății s-a vaccinat împotriva virusului Covid 19 dumneavoastrăpersonal vă veți vaccina?”.

La întrebarea ”În general sunteți o persoană care este pro-vaccinare sau împotriva vaccinării”, 37% se declară pro-vaccinare, 27% spun că nu au o poziție exactă sau că nu sunt interesați, 24% se declară împotriva vaccinării iar 12% nu știu sau nu răspund.

Măsura de carantinare totală nu mai este acceptată de români. 79% dintre cei intervievați se declară împotriva măsurii de carantinare totală pentru a ne proteja de Covid, doar 17% se declară de acord iar 4% nu știu sau nu răspund.

Potrivit sondajului Avangarde, 71% cred că e un lucru bun că Armata se ocupă de vaccinare, doar 11% cred că este un lucru rău iar 18% nu știu sau nu răspund.

Cei mai mulți se pronunță în favoarea redeschiderii școlilor: peste 77%.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15 – 17 ianuarie, pe un eșantion de 710 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3, 5%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă