Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași și Sibiu cu decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene”

2 luni in urmă 7

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2019/01/UBB-e1600854811519.jpg
Gest de solidarizare fără precedent făcut de Facultățile de Drept din trei mari centre universitare, cu decizia de astăzi a Universității din București de a exmatriculat 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene”. Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universității Lucian Blaga din Sibiu au emis în urmă cu câteva minute 3 poziții prin care își exprimă “solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă.”

Poziția Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca:

Poziția Universității „Al.I. Cuza” din Iași, unde rector este Tudorel Toader:

„Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în calitate de formator al noilor generații de juriști, reafirmă și în contextul actual întreaga sa dedicație față de valorile academice. Aceste valori, comune întregului corp profesoral și tuturor studenților, sunt în mod esențial subsumate ideii de corectitudine. Facultatea de Drept, prin Consiliul Facultății, evidențiază preocuparea pentru formarea profesională și personală a studenților săi în spiritul deservirii adevărului și al combaterii oricărei forme de fraudă. Examinarea corectă este, fără doar și poate, parte a procesului academic dedicat excelenței, în acord cu Carta Universitară, constituind un demers căruia i se dedică, în mod constant, întreaga noastră atenție. Dincolo de circumstanțe concrete, potențiala fraudare masivă a unui examen susținut de studenții unei Facultăți de Drept nu poate genera decât o reacție de dezaprobare. Exprimăm deplina încredere în instrumentele instituționale de prevenire și combatere a oricăror forme de fraudă. Corectitudinea examinării, indiferent de forma acesteia este o valoare intangibilă; această valoare este fundamentul formării unor generații integre de profesioniști ai dreptului și constituie obiectivul central al activității universitare. Pentru aceste considerente, suntem pe deplin angajați în protejarea corectitudinii formelor de evaluare și asumarea consecințelor încălcării acesteia. Exprimăm deplina solidaritate cu demersurile menite să protejeze valorile ante-menționate.”

Poziția Universității Lucian Blaga din Sibiu:

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă.

Sistemul educațional, învățământul juridic în particular, trebuie să promoveze în primul rând valori fundamentale – integritate, onestitate, corectitudine, bună-credință.

În lipsa lor, sistemul nu mai are rațiune de a funcționa.”

Știre în curs de actualizare.

Sursă foto: Facebook/UBB

Articolul Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași și Sibiu cu decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene” apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă