Solidaritate istorică! Africa, ajutată de statele din întreaga lume să lupte împotriva Covid. În ce țară au ajuns primele vaccinuri

1 lună in urmă 1

Începe campania de vaccinare anti-Covid în AfricaÎncepe campania de vaccinare anti-Covid în Africa

Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF au anunțat, miercuri, un ”moment istoric”: au fost livrate primele doze de vaccin anti-Covid în Africa, în cadrul programului COVAX. Tranșa de vaccinuri a fost trimisă în Ghana. 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 16:05

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Cele 600.000 de doze trimise miercuri au fost produse de Institutul Serum din India.

”Ziua de astăzi marchează un moment istoric pentru care am făcut planuri și pentru care am muncit din greu. Cu prima livrare de doze ne respectăm promisiunea că mecanismul COVAX se va asigura că oamenii din țările mai puțin bogate nu vor fi lăsate în urmă în cursa pentru vaccinurile care salvează vieți”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, potrivit CNN. 

Vaccinul a fost recepționat pe Aeroportul Internațional Kotoka, din capitala Accra, de o delegație guvernamentală condusă de ministrul ghanez al Sănătății. În prima etapă, vor fi imunizați angajații din sistemul sanitar, persoanele de peste 60 de ani și cele cu probleme de sănătate. Până acum, Ghana a raportat 80.759 de cazuri de Covid-19 și 582 de decese. 

Livrarea primei tranșe de vaccinuri anti-Covid în Africa vine la scurt timp după ce OMS a omologat pentru utilizare în regim de urgenţă vaccinul împotriva Sars-Cov-2 dezvoltat de AstraZeneca. În 15 februarie, organizația a anunțat că procedura vizează furnizarea serului în țările care nu au mijloace proprii de stabilire a eficacităţii vaccinurilor. Distribuirea dozelor se face prin dispozitivul COVAX, creat pentru asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri pentru eradicarea pandemiei. 
Potrivit OMS, țările defavorizate ar urma să primească în primul semestru al anului peste 337 de milioane de doze de vaccin, majoritatea produse de AstraZeneca. Dozele rezervate pentru COVAX în acest sens sunt fabricate în Coreea de Sud, de AstraZeneca-SKBio, şi în India, de Serum Institute of India (SII).

Compensații pentru efectele secundare MAJORE provocate de vaccinurile anti-covid. OMS, anunț oficial
 
Programul global COVAX prevede furnizarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru aproape 200 de ţări şi teritorii participante, dar include în mod special un mecanism de finanţare care permite unui număr de peste 90 de ţări subdezvoltate şi în curs de dezvoltare să aibă acces la vaccinuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă