Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

1 săptămână in urmă 13

Articol de , - Publicat joi, 08 aprilie 2021, 17:23 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 17:45

Fotbalul semnează pentru Șovre și pentru copii. Gazeta Sporturilor, prin campania Inima Sportului, a colectat deja mai multe tricouri de la oameni importanți de fotbal. Aceștia au ținut să i se alăture arbitrului asistent în demersul său de a ajuta bolnavii de autism.

Fotbaliștii și antrenorii nu îi au mereu la suflet pe arbitri. Dar acum sunt toți alături de Octavian Șovre, asistentul care i-a cerut autograful lui Haaland ca să ajute bolnavii de autism. Gazeta a dezvăluit alaltăieri că asistentul sprijină o asociație ce scoate la licitație obiectele pe care le furnizează el.

Imediat după ce au citit în GSP explicația emoționantă a gestului lui Șovre, mai mulți oameni importanți din fenomen au contactat redacția, pentru a se implica în proiectul arbitrului.

Primii care au făcut gesturi din „Inima sportului”, așa cum se numește și campania recent lansată de Gazetă, au fost Gică Hagi, Mihai Stoica și Marian Copilu. Toți oferă, prin intermediul GSP, tricouri ale echipelor pe care le conduc, unele cu autografe prețioase.

Lui Maftei, situația i-a amintit că păstrase ultimul tricou din cariera de fotbalist: „Cu el m-am retras de la Rapid. Îl donez cu plăcere, e mai bine așa decât să-l păstrez într-un dulap, mă bucur că pot să ajut”.

Și Nicolae Dică s-a arătat deschis acestei inițiative a Gazetei și va oferi Centrului din Bihor un tricou al echipei naționalei, cu numele său pe spate.

Claudiu Keșeru, Ianis Zicu, Daniel Niculae, Gabi Tamaș, Daniel Pancu, Attila Hadnagy, Andrei Radu au anunțat și ei că vor dona tricouri, iar Adrian Mutu va oferi o pereche de ghete cu autograf.

Jurnalistul Vali Moraru a donat din colecția personală un tricou al lui Dan Petrescu, de la Chelsea. 

Ciprian Marica: „Îi rog pe toți colegii mei din sport să doneze”

Ciprian Marica a reacționat imediat după apariția materialului despre gestul lui Șovre. „Nu am telefonul lui Octavian Șovre, nu ne-am întâlnit vreodată în particular. Vreau doar să-i mulțumesc că ne-a dat o lecție importantă! Chiar așa, «cerșind un autograf». Cât am jucat, nu prea am pus preț pe tricouri. Am făcut schimb cu adversarii și le-am oferit celor care mi le-au cerut. Dar la diversele acțiuni la care am participat în ultima vreme, am mai păstrat unele, pentru altele am licitat. Voi oferi două dintre cele mai dragi lui Octavian Șovre și fundației SOS Autism pentru care el și colegii lui donează suveniruri. Unul este al meu de la «Centenarul fotbalului românesc», iar celălalt este al lui Daniel Niculae, cu autografele tuturor participanților, tricou câștigat de mine la licitația caritabilă de după eveniment. Sper din suflet să vă fie de folos! Și îi rog pe toți colegii mei din sport să doneze măcar o amintire cu care sa însenineze ziua, poate chiar viața unui semen care are nevoie”, a fost mesajul postat de Marica. 

Ce spune Simona Zlibuț, președintele Asociația S.O.S. Autism Bihor

N-am cuvinte să vă mulțumesc ... În primul rând, fiindcă Gazeta a publicat acea poveste din spatele gestului lui Tavi Șovre. El nu și-a dorit niciodată publicitate, dar în acest mod oamenii au înțeles exact valoarea gestului său. Apoi, mă înclin, în numele meu, dar și al celorlalți părinți, fiindcă încercați să ne ajutați. Pe noi, pe copiii noștri și, evident, centrul unde ei fac terapie.

Toate tricourile care ne sunt oferite de foști fotbaliști, prin intermediul dumnevoastră, vor fi scoase la licitație și banii vor fi folosiți pentru acest centru, care e obligatoriu să-și continue existența pentru ca adulții și copiii cu formă gravă de autism să poată avea dreptul la o viață mai bună.

Sper ca inițiativa dumnevoastră, ca publicație, să fie primită bine de toată lumea fiindcă nu mi-am imaginat niciodată că un gest cum a fost cel al lui Tavi Șovre, pentru o cauză caritabilă, să aibă parte de atâta răutate din partea unora" "Fiind și postul Paștelui, aș avea un mesaj pentru toți: să fim mai buni și să ajutăm atât cât putem, iar cine se îndoiește de ceva să se pună măcar pentru o clipă în pielea părinților care au copii bolnavi de autism. Când punem seara capul pe pernă, primul nostru gând e «atunci când eu nu voi mai exista pe această lumea, oare cine se va mai îngriji de fetița mea și ce se va întâmpla cu ea, din momentul ce nimeni, nici măcar statul, nu ne ajută?»

Citește și alte știri despre gestul fantastic al lui Octavian Șovre:

EXCLUSIV Gazeta a aflat motivul emoționant pentru care Octavian Șovre a alergat după semnătura lui Haaland » Autograful care aduce alinare bolnavilor de autism

FOTO EXCLUSIV Pentru ele a alergat Șovre » Cum arată cartonașele semnate de Haaland care vor fi scoase la licitație

Playtech: Dan Bittman, scandal în direct la Antena 3. Mihai Gâdea nu a avut replică


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă