Sofia Vicoveanca, în fața lui Denise Rifai. Povești neștiute din viața celei supranumite „Privighetoarea Bucovinei”

2 săptămâni in urmă 34

„Privighetoarea Bucovinei”, celebra și îndrăgita cântăreață de muzică populară Sofia Vicoveanca, 79 de ani, s-a confesat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, povestind episoade emoționante din viața și din cariera sa

Sofia Vicoveanca, 79 de ani, este invitata specială a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, de la ora 23:00, în a treia zi de Paște.

Pe numele ei real Sofia Musa, căsătorită Micu

Cea supranumită ”Privighetoarea Bucovinei” a primit numele de scenă ”Vicoveanca” după ce directorul ansamblului artistic unde era angajată la începutul carierei sale a considerat că numele de la naștere nu avea rezonanță artistică. Și astfel a numit-o Vicoveanca, de la zona de proveniență a femeii.

Tatăl prizonier la ruși

Copilăria i-a fost întunecată de greutăți, tatăl său fiind luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Împreună cu mama sa, Sofia s-a refugiat la o mătușă de pe balta din Vicovu de Sus, iar ulterior s-a mutat cu familia în comuna Vicovu de Jos, lângă fabrica de cherestea, unde și-a petrecut copilăria.

Telespectatorii vor putea urmări un interviu emoționant cu una dintre cele mai apreciate cântărețe din istoria muzicii populare românești. În cei peste 60 de ani de carieră muzicală, moldoveanca a câștigat nenumărate premii și distincții.

Sofia Vicoveanca și-a alcătuit un repertoriu variat, reușind să adune adevărate „nestemate” din fiecare moment important din viața omului și, în același timp, prin intermediul cântecelor sale încărcate de frumusețe, aducând și mai aproape Bucovina de sufletele noastre.

„Sunteți dependentă de Facebook?”

Povestea de viață a îndrăgitei artiste este cu totul aparte, fiind presărată cu întâmplări care i-au schimbat radical cursul vieții, modelându-i  talentul și insuflându-i dragostea pentru folclor. În cadrul interviului de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Sofia Vicoveanca va face mărturisiri în premieră despre perioada copilăriei, umbrită de greutăți, despre iubire, legături de familie, dar și despre cariera artistică strălucitoare, care nu a fost însă ferită de obstacole.

„V-a salvat cântecul de la sărăcie?”, „V-ați temut vreodată că vă veți pierde vocea definitiv?”, „Ce trucuri ați folosit ca să vă țineți soțul acasă?”, „Cum e să iubești nebunește?”, „De ce vă este greu să spuneți <te iubesc>?”, “Sunteți dependentă de Facebook?”, „Mai are folclorul românesc viitor?” sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate Sofiei Vicoveanca de către Denise Rifai.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă