Sofia, capitala Bulgariei, se pregăteşte de carantină totală. Măsura ar intra în vigoare vinerea viitoare

3 săptămâni in urmă 1

Aceste măsuri de carantinare a capitalei Bulgariei, Sofia, urmează să fie propuse Grupului de lucru de la Sofia, în urma unei reuniuni la Ministerul bulgar al Sănătăţii. În cazul în care sunt adoptate, aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vinerea viitoare.

Pencev a anunţat că aproape toate paturile din spitalele mari din Sofia sunt ocupate şi că presiunea cea mai mare vizează unităţi de terapie intensivă.

Situaţia la Sofia este foarte alarmantă”, avertizează Pencev, care estimează că aproximativ 75% dintre paturile spitalelor din capitala bulgară sunt ocupate.

Citeşte şi Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Măsurile evocate nu vor fi implementate peste noapte, subliniază el, citat de agenţia de presă Novinite.

Aceste măsuri – sau unele dintre ele – ar urma ”foarte probabil” să intre în vigoare începând de vineri, un lucru care urmează să fie stabilit într-o a doua reuniune la minister, precizează Pencev.

Cele 120 de paturi de la Spitalul Universitar Sf. Ana sunt ocupate în proporţie de 102%, a anunţat doctorul Bliznakov de la acest spital, care precizează că 35% dintre pacienţii secţiei de pediatrie sunt bolnavi de Covid-19.

Citeşte şi Bulgaria opreşte vaccinarea cu Astra Zeneca, până la clarificări ale Agenţiei Europene a Medicamentului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă