Şoferul unui autobuz şcolar din Bacău, reţinut după ce a fost prins beat la volan

3 săptămâni in urmă 23

Un bărbat din Bacău a fost reţinut, miercuri, după ce a fost prins la volanul unui autobuz de transport elevi în timp ce avea o concentraţie de aproape unu la mie alcool pur în aerul expirat.

Şoferul avea o alcoolemie de aproape 1 la mie

Şoferul avea o alcoolemie de aproape 1 la mie

Shutterstock - foto ilustrativ

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, conducea un autobuz care asigură transportul la şi dinspre şcoală al copiilor din comunele băcăuane Coloneşti şi Răchitoasa. Luni, el a fost oprit de către poliţiştii Postului de Poliţie Răchitoasa. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat o valoare de 0,94 mg/L alcool pur în aerul expirat, scrie News.ro.

Ei i-au cerut acestuia să îi însoţească la o unitate sanitară, pentru prelevarea de mostre de sânge care să stabilească cu exactitate alcoolemia, însă şoferul beat a refuzat.

Şoferul conducea beat

Poliţia Judeţeană Bacău a anunţat că miercuri poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a şoferului. El va fi prezentat unui procuror, care va decide dacă dispune alte măsuri preventive sau va cere emiterea de către instanţă a unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. Permisul de conducere al şoferului beat a fost suspendat cu dovadă fără drept de circulaţie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă