Şoferul care a intrat cu mașina în mulțimea strânsă la parada de Crăciun din SUA avusese o ceartă conjugală înainte de carnagiu

1 săptămână in urmă 51

Șoferul care a intrat cu mașina duminică în participanţii la o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane, au anunţat autorităţile americane, care exclud varianta unui atentat terorist. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi avut o ceartă conjugală cu puțin timp înainte de a provoca dezastrul.

„Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor” şi „nu există nicio dovadă că a fost un act terorist”, a declarat Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Şoferul, Darrell Brooks Jr, 39 de ani, care locuieşte în Milwaukee, a trecut în viteză prin mulţimea strânsă la tîrgul de Crăciun din Waukesha, un oraş cu 72.000 de locuitori din statul Wisconsin, cu un SUV de culoare roşie, făcând cel puţin cinci morţi şi 48 de răniţi, potrivit poliţiei şi autorităţilor din domeniul medical.

Printre răniţi, 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. Zece sunt la terapie intensivă şi şase sunt în stare critică.

Darrell Brooks Jr a mai fost inculpat în 2020 pentru punerea în pericol vieţii altei persoane, apoi la 5 noiembrie pentru un episod de violenţă domestică, potrivit documentelor judiciare.

El a fost eliberat achitând o cauţiune de 1.000 de dolari, au indicat serviciile procurorului din Milwaukee într-un comunicat, admiţând că suma a fost „indecent de mică, având în vedere natura acuzaţiilor” împotriva sa.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă