Şoferii care încalcă legea vor fi pedepsiţi mai uşor şi nu vor avea şanse de câştig dacă contesta amenda. România e pregătită să introducă monitorizarea video a traficului

1 lună in urmă 20

Sistemul de monitorizare a traficului ar urma să fie format din dispozitive fixe și mobile prin care să se detecteze şoferii care depășesc limitele legale de viteză, trec pe culoarea roșie a semaforului, se apropie prea mult de mașinile din fața lor sau evită purtarea centurii de siguranță, arată sursa citată. În acest sens, odată cu amenda va veni și poza prin care s-a constatat contravenția.

Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres. Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie”, scrie în proiectul citat de avocatnet.ro.

Citeşte şi COD RUTIER 2021: Greşeala care vă poate aduce amenzi de 725 de lei în weekend

Procesul-verbal de amendare va fi comunicat în 90 de zile calendaristice, fie prin poștă, fie prin e-mail. Iar amenzile vor trebui achitate într-un cont nou special creat în acest sens.

Proiectul de lege este depus la Senat.

Citeşte şi COD RUTIER 2021. Noi amenzi usturătoare pentru şoferii care fac asta în trafic

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă