Șocant! Un antrenor de portari xenofob dat afară de club a declanșat un scandal politic uriaș între Ungaria și Germania!

3 săptămâni in urmă 17

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021, 14:30 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 14:48

Guvernul Ungariei a cerut explicații ambasadei Germaniei la Budapesta, după ce Zsolt Petry (54 de ani), antrenorul maghiar al portarilor Herthei, a fost concediat de clubul berlinez pentru declarații rasiste, xenofobe și homofobe.

Scandalul de la Hertha s-a transformat într-un scandal politic, Ungaria acuzând frontal Germania! La începutul săptămânii, clubul berlinez l-a concediat pe Zsolt Petry, antrenorul de portari (fotbalistul maghiar al anului în 1990), care făcuse declarații rasiste, xenofobe și homofobe într-un interviu pentru cotidianul proguvernamental Magyar Nemzet.

Ministerul de Externe: „Obstacol în calea libertății de expresie”

Reacția Budapestei a fost șocantă. Ministerul de Externe a cerut explicații de la ambasada germană și a dat un comunicat tăios: „La fel ca Ungaria, Germania a trăit în mod direct de-a lungul istoriei teroarea împotriva celor care și-au exprimat opinia. Ce se întâmplă acum este un obstacol în calea libertății de expresie”.

Șeful cabinetului premierului Ungariei: „Este sau nu Germania o țară guvernată de lege?”

La rândul său, Gulyas Gergely, șeful cabinetului premierului Viktor Orban, a protestat vehement, afirmând că decizia luată de Hertha a fost "scandaloasă" și amintind de "trecutul totalitar" al Germaniei. „Nu vrem ca acest lucru să se repete în sezolul XXI”, a declarat și a accentuat: „Germania trebuie să răspundă întrebării dacă este sau nu o țară guvernată de lege”.

În ultimii ani însă, tocmai Ungaria a fost acuzată de către organizațiile internaționale de încălcarea drepturilor omului.

VIDEO CTP, comentariu acid: „În Ungaria se investește masiv pentru că e un stat naționalist!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi a primit INTERZIS de la Rangers » Decizie radicală a campioanei din Scoția

Răsturnare de situație în scandalul din Spania: „Nu am găsit nicio probă de rasism”

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă