Șoc în MotoGP! Valentino Rossi și-a anunțat retragerea oficială!

2 luni in urmă 27

Pilotul italian Valentino Rossi a anunțat că va părăsi lumea moto la finalul anului!

Legenda motomondialului are 26 de ani petrecuți în elita motociclismului, acolo unde a cucerit 9 titluri de campion mondial.

Legenda își ia rămas bun definitiv: Valentino Rossi a anunțat că se retrage din motociclism la sfârșitul sezonului

Valentino Rossi a făcut anunțul oficial la o conferință de presă extraordinară organizată joi în Austria.

Nu a plâns, dar i-a mișcat pe fanii motociclismului din întreaga lume.

Italianul și-a dezvăluit planurile de viitor și nu a ales să continue cu o motocicletă Ducati a echipei sale, VR46, împreună cu fratele său Luca Marini.

„Am decis să mă opresc la sfârșitul acestui sezon. Din păcate, va fi ultima parte a unui sezon de MotoGP ca pilot. Este un moment dificil. A fost o călătorie lungă, distractivă”, a început el la conferința de pe Red Bull Ring. Acolo, printre cei prezenți s-a aflat și Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna. De asemenea, Uccio Salucci și alți prieteni. Din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID, nu toată lumea a putut lua parte.

După primele sale cuvinte, a fost proiectat un videoclip cu cele mai bune momente ale carierei sale în acești 26 de ani de Cupă Mondială, printre care au ocupat un loc de cinste cele 9 titluri mondiale ale sale.

Apoi, „Il Dottore” și-a expus motivele.

„Rezultatele decid. A fost dificil. Am avut ocazia să continui cu echipa mea și cu fratele meu, dar este bine așa. Nu mă pot plânge de cariera mea, a spus el.

Vale a trimis și un mesaj special fanilor săi.

Le-aș spune fanilor că întotdeauna am dat totul. Acest drum a fost fantastic”, a spus el.

„Nu regret nimic! Nu sunt ca Michael Jordan, dar sunt recunoscut peste tot în lume”

Pilotul din Tavullia a continuat apoi să vorbească despre cariera sa spectaculoasă.

„Dacă regret ceva? Nu. A fost foarte dificil să concurez cu Ducati pentru că nu am câștigat, dar a fost o mare provocare. Dacă am fi câștigat, ar fi fost epic. Mă simt un pic trist pentru că nu am terminat primul un al zecelea campionat mondial. Al zecea titlu mondial îl meritam, pentru nivelul și viteza mea. Am pierdut de două ori în ultima cursă această oportunitate”, a spus el.

Valentino este mândru de ceea ce a făcut pentru sportul pe două roți.

„Mulți, în special în Italia, au început să urmărească motociclismul după ce m-au urmărit pe mine la lucru. La fel ca Alberto Tomba în schi. Acesta este cel mai important lucru pe care l-am realizat împreună cu triumfurile mele. Mă face să fiu mândru. Am adus motociclismul mai aproape de mulți oameni”, a spus Rossi.

Depre faptul că este considerat o adevărată vedetă a sportului mondial, Valentino Rossi a spus:

„Nu este corect să spun că sunt ca Michael Jordan. Dar chiar și în cea mai îndepărtată parte a lumii oamenii mă recunosc. Acum este puțin diferit față de când aveam 20-21 de ani. Am avut un impact mare. Acum, chiar îmi place. Un sentiment special”.

The post Șoc în MotoGP! Valentino Rossi și-a anunțat retragerea oficială! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă