Șoc în lumea tenisului! Dayana Yastremska a fost prinsă dopată

1 lună in urmă 1

Asistăm la un nou caz Maria Șarapova în tenisul mondial! Dayana Yastremska (29 WTA), una dintre cele mai importante jucătoare din noua generație, a fost suspendată provizoriu pentru dopaj.

Anunțul a fost făcut joi de Federația Internațională a Tenisului (ITF), care a publicat motivul pentru care ucraineanca a fost sancționată: sportiva a folosit Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, utilizat pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron.

Astfel, Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu din circuitul feminin de tenis de către WADA (Agenția Internațională Anti-Doping) după ce a fost depistată pozitiv cu mesterolon. Rezultatul a venit în urma unui test de urină efectuat pe 24 noiembrie în afara competițiilor.

Dayana Yastremska, una dintre cele mai bune tinere jucătoare din tenisul mondial, suspendată provizoriu pentru dopaj

Yastremska a fost găsită vinovată după ce a încălcat o regulă Anti-Doping încadrată în articolul 2.1 din Programul Anti-Doping din tenis și a fost suspendată provizoriu cu efect imediat din data de 7 ianuarie”, a fost mesajul transmis de ITF. Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu și poate face apel, dar nu a comentat încă decizia.

Ucraineanca este una dintre cele mai bune jucătoare ale noii generații, câștigând trei turnee WTA până la vârsta de 20 de ani. Cea mai înaltă poziție ocupată de Dayana în ierarhia mondială a fost 21 WTA.

The post Șoc în lumea tenisului! Dayana Yastremska a fost prinsă dopată appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă