Șoc în LaLiga! FC Barcelona a făcut un anunț bombă: o apără pe rivala de moarte Real Madrid în războiul cu UEFA și susține în continuarea proiectul Super Ligii Europei

3 săptămâni in urmă 17

FC Barcelona își menține angajamentul față de proiectul Super Ligii Europei și sare în apărarea lui Real Madrid.

Clubul blaugrana a emis un comunicat care a șocat întreaga suflare fotbalistică.

Anunțul vine la puțin timp după ce au apărut informații conform cărora UEFA ar vrea să o excludă pe Real Madrid din cupele europene.

FC Barcelona a emis o declarație în care o sprijină pe rivala de moarte Real Madrid în fața amenințărilor UEFA și în care își reconfirmă participarea la Super Liga Europei

Clubul catalan FC Barcelona s-a poziționat fără echivoc de partea rivalilor de la Real Madrid, conduși de Florentino Pérez, în războiul cu cei de la UEFA.

Într-un comunicat de presă dat joi după-amiază, Barcelona anunță că sprijină în continuarea reformele din fotbal și că susține crearea Super Ligii Europei.

„FC Barcelona împărtășește analiza efectuată de majoritatea cluburilor de fotbal europene importante în sensul că este necesar să se întreprindă reforme structurale menite să garanteze sustenabilitatea financiară și viabilitatea fotbalului european, cu atât mai mult în situația socio-economică actuală.

Trebuie îmbunătățit spectacolul oferit fanilor din întreaga lume și este necesară consolidarea și chiar creșterea acestei baze sociale pe care se susține acest sport, care este principalul său bastion și principala sa forță.

În acest context, Consiliul de Administrație al FC Barcelona a acceptat, de urgență, să facă parte, ca și club fondator, din Super Liga, o competiție a cărei premisă este de a îmbunătăți calitatea și atractivitatea spectacolului oferit fanilor fotbalului și, în același timp, și ca principiu inalienabil al FC Barcelona, ​​să caute noi formule de solidaritate cu întreaga familie a fotbalului european.

Decizia a fost luată cu convingerea că o presupusă demisie pentru a face parte din această inițiativă ca și club fondator ar fi fost o eroare istorică.

Va supune la vot pentru socios continuarea în proiect

În calitate de club sportiv de referință mondială, apărăm vocația de conducere a clubului, care este o parte indispensabilă a identității și a spiritului sportiv, social și instituțional al entității catalane.

În orice caz, FC Barcelona, ​​o entitate care a fost și va fi întotdeauna proprietatea fiecăruia dintre fanii săi „socios”, și-a rezervat în mod expres dreptul de a supune o astfel de decizie istorică aprobării finale a organismelor sale sociale competente, după un studiu necesar și profund.

O dată ce a fost verificată reacția socială pe care inițiativa menționată mai sus a produs-o în multe și diverse domenii, este de necontestat că FC Barcelona înțelege că trebuie deschisă o analiză mult mai aprofundată a motivelor care au generat această reacție pentru a reconsidera, dacă este cazul și acolo unde este necesar, abordarea și formula propuse inițial pentru a rezolva toate aceste probleme, întotdeauna în beneficiul interesului general al lumii fotbalului.

Cere timp de gândire și amintește de protecția juridică obținută

Acest exercițiu de analiză aprofundată necesită timp și calmul necesar pentru a evita orice acțiune nesăbuită.

Considerăm la fel de important să evidențiem faptul obiectiv că o Curte de Justiție a acordat deja protecția juridică urgentă solicitată și a confirmat astfel apariția unei bune legi a inițiativei din partea cluburilor fondatoare ale proiectului Super Ligii europene.

În acest sens, clubul consideră că ar fi deplasat ca procesul necesar de reflecție și dezbatere să fie stabilit sub criterii de presiune și intimidare nejustificate.

În ciuda faptului că este perfect conștient de importanța și interesul informativ pe care îl suscită această chestiune, precum și de necesitatea de a acționa întotdeauna cu transparență maximă, FC Barcelona va acționa în orice moment cu criterii de prudență și solicită înțelegerea maximă, respectul și chiar răbdarea masei sociale a fanilor „socios ai FC Barcelona și a întregii opinii publice”.

 

The post Șoc în LaLiga! FC Barcelona a făcut un anunț bombă: o apără pe rivala de moarte Real Madrid în războiul cu UEFA și susține în continuarea proiectul Super Ligii Europei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă