Snooker cu gheață » La 9 ani de la retragere, legendarul Stephen Hendry a jucat primul meci oficial! Și a făcut un break de peste 100 în primul frame câștigat

2 luni in urmă 2

Cel mai tânar campion mondial din istorie (21 de ani), Hendry s-a impus la Sheffield de şapte ori în carieră: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 şi 1999;Scoțianul are 36 turnee de puncte câștigate, performanță depășită abia în acest an, de Ronnie O'Sullivan, care a ajuns la 37!

Nebărbierit și un pic cam rotofei, Hendry s-a reacomodat cu luminile. La 52 de ani, cu recordurile amenințate serios de englezul Ronnie O'Sullivan, scoțianul „de gheață” s-a drapat în negru, a afișat aceeași mină dezinteresată care l-a făcut celebru și s-a salutat cu bunul său prieten, englezul Matthew Selt. Iar când arbitrul a anunțat startul partidei, cei 9 ani în exil s-au șters într-o clipită. Brusc, în liniștea asurzitoare din arenă, Hendry a începutat lupta să dea înapoi timpul. 

Stephen Hendry, break de peste 100 de puncte în primul frame după 9 ani!

Prima lovitură a fost și primul fault pentru scoțian. Apoi, englezul în vârstă de 35 de ani a ignorat un break de 35 de puncte al lui Hendry și a bifat primul frame pe tabelă, 1-0. În căutare de repere, septuplul campion mondial a pornit morișca în cel de-al doilea joc. Înapoi în mijlocul bilelor roșii, Hendry a forțat și și-a adjudecat primul joc după 9 ani de absență cu stil, un break de 107 puncte. Al 776-lea din carieră. 

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) March 2, 2021

Apoi, evoluția și-a pierdut din substanță pentru scoțian. Selt a reușit break după break, a închis rapid masa, cu puține șanse pentru Hendry. A fost 4-1 în finală, dar snooker a sărbătorit întoarcerea unuia dintre cele mai mari nume din istorie. De ce a făcut-o? „Singurul obiectiv este să ajung la Crucible”, a explicat Hendry pe twitter. Acolo unde figurează încă cu (doar) 775 de breakuri de peste 100. 

Unul dintre motivele pentru care m-am retras a fost că nu mai puteam să câștig. Trebuie să îmi controlez aceste așteptări. Simt că lovesc bilele mai bine decât atunci când m-am retras. 

Stephen Hendry, înainte de întoacere

Marian Godină, după crima de la Oneşti: „Unii visează sniperi pe blocuri.„ Fiind poliţist la acţiuni speciale, a făcut un anunț care i-a lăsat mască pe mulți

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Ce a făcut Ioana Băsescu imediat după ce a aflat că a fost condamnată. E șocant: 'Plânge de atunci'
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă