SMURD Bucureşti, copleşit de apelurile pacienţilor COVID cu simptome grave. Cere ajutorul colegilor din ţară

1 lună in urmă 4

SMURD Bucureşti, copleşit de apelurile pacienţilor COVID cu simptome grave. În Capitală şi în Ilfov, numărul apelurilor la 112 pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape că s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la peste 2.300.

Echipaje din zece judeţe sosesc, miercuri, în Capitală pentru a ajuta inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus, relatează Europa FM.

„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat.

În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile, potrivit Europa Fm. 

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 17 martie. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID. Capitala şi opt judeţe în scenariul roşu

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a fost raportat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2  în Bucureşti – 1.245 în 24 de ore, rata de infectare ajungând la 4,49 la mia de locuitori.

Prefectul capitalei, Alin Stoica, a anunţat controale în zonele aglomerate.

„Vor merge peste tot unde există aglomerați și vor verifica respectarea legalității în general. Noi am avut o discuție și cu Prefectura Ilfov și să vedem cum putem să integrăm în așa fel încât în general să privim totul ca pe o unitate.”, a menţionat prefectul pentru sursa citată mai sus.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, circa 6.200 cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore în România după efectuarea a 27.983 de teste RT-PCR și 11.858 de teste rapide antigenice. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.266 de pacienţi.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre locurile terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus: La Ministerul Sănătăţii e brambureala totală

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă