Slujbe în aer liber în Duminica Floriilor, la Catedrala Patriarhală din București și Catedrala Mitropolitană din Iași

3 săptămâni in urmă 49

De Clara Mihociu.
Publicat: 25.04.2021, 20:11.
Actualizat: 25.04.2021, 20:14

Dacă anul trecut, sărbătoarea de azi s-a ţinut sub restricţii dure, acum credicioşii au putut merge la slujbă. Deşi bisericile au avut voie să primească oameni în interior, cei mai mulţi preoţi au ţinut slujba în afara lăcaşurillor de cult.

preview: basilica.ro

  • Un milion patru sute de mii de români poartă nume de floare şi îşi celebrează ziua în această Duminică a Floriilor

Slujba oficiată la Catedrala Patriarhala din Capitală a fost ţinută în aer liber, în altarul de vară. Doar 200 de credincioşi s-au putut ruga alături de preoţi. Din cauza pandemiei, slujba s-a desfăşurat în condiţii speciale, dar cei prezenţi au respectat întocmai recomandările preoţilor. Au purtat măşti şi au păstrat distanţa unii faţă de ceilalţi.

După slujbă, credincioşii s-au aşezat la rând pentru a primi ramuri de salcie, în amintirea ramurilor cu care mulţi­mile l-au întâmpinat pe Hristos la intrarea în Ierusalim.

Slujbă în afara Catedralei Mitropolitane, în Iași

Şi la Iaşi peste 500 de persoane au participat la slujba din curtea Mitropoliei. Oamenii au fost totuși nevoiti să păstreze distanța și chiar și în aer liber au purtat măști de protecție. IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a comparat slujba de astăzi cu cele dinaintea pandemie.

Se trăieşte de cel doritor aproape în cadrul firesc al desfăşurării unei asemenea sărbători.

La Constanţa, zeci de oameni s-au adunat în curtea Catedralei Sf. Petru şi Pavel. Slujba de Florii a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la întronizarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie ca Arhiepiscop al Tomisului. De mâine creştinii ortodocşi vor intra în saptămâna mare, iar slujbele se vor desfaşura zilnic în condiţii speciale conform restricţiilor în vigoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă