Slovacia nu poate folosi dozele de Sputnik cumpărate din Rusia pentru că nu are suficiente informații despre vaccin

1 săptămână in urmă 15

Instituția care reglementează piața medicamentelor din Slovacia a anunțat că nu poate recomanda utilizarea celor 200.000 de doze de Sputnik, cumpărate din Rusia în urma unui mare scandal politic interne, pentru că nu are suficiente informații despre vaccin, transmit Bloomberg și Radio Europa Liberă.

Anunțul a fost făcut joi de conducerea agenției și de șeful comisiei parlamentare de sănătate.

Pe de altă parte, cotidianul Dnevnik, citat de Europa Liberă, a scris că vaccinul cumpărat de Slovacia este diferit de cel trimis pentru evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și la revista The Lancet.

Cumpărarea dozelor de Sputnik s-a soldat cu o criză majoră în guvernul Slovaciei. Astfel, premierul Igor Matovic și guvernul său de centru-dreapta au demisionat la 1 aprilie pentru a depăşi criza politică deschisă prin cumpărarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, pe la spatele partenerilor de coaliție.

Matovic a preluat portofoliul de ministru al Finanțelor, lăsat liber de noul premier, Eduard Heger, ambii aparținând aceleiași formațiuni populiste. (sursa foto: Twitter/ Igor Matovic)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă