Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

1 lună in urmă 1

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Slovacia a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale, adaugă comunicatul, menţionând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni. Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală.

Ivermectin disponibil în farmacii, numai cu prescripţie medicală

Potrivit acestuia, Ivermectin este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. 

„Acest lucru este susținut de un număr tot mai mare de studii care demonstrează că este eficient, nu numai în cadrul modelelor in-vitro și animale, ci și în multe cazuri clinice din centre și țări din întreaga lume. Medicamentul va fi administrat ca parte a tratamentului. Acesta este deja folosit în mai multe țări precum Franța, SUA, Suedia și Norvegia", a declarat Zuzana Eliasova, potrivit tasr.sk

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă