Situație tragi-comică, la Iași. Şofer de TIR din Moldova, prins cu berea la volan. Le-a spus poliţiştilor că a băut ca să-şi facă curaj pentru curbe

2 luni in urmă 104

Şofer de TIR din Moldova, prins cu berea la volan Şofer de TIR din Moldova, prins cu berea la volan

Un şofer de TIR din Republica Moldova a fost prins cu PET-ul de bere la volan, în timpul unui control al poliţiştilor din Iaşi. Acesta le-a spus polițiștilor că a băut pentru că se temea de curbele din România şi a vrut să prindă curaj.

JOI, 12 AUGUST 2021, 09:55

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Şoferul le-a mai spus oamenilor legii că în ţara noastră sunt mult mai multe viraje spre deosebire de Republica Moldova sau Rusia şi a avut nevoie de întărire. Sinceritatea omului nu i-a impresionat însă pe poliţişti, care l-au reţinut pentru 24 de ore.

„Pe 9 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 47 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 8 august 2021, acesta ar fi condus un autocamion cu remorcă, pe DE 583, fiind sub influența alcoolului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La testele de sânge, a reieşit că șoferul avea o alcoolemie de 2.56 miligrame alcool pur. Cercetările sunt în desfășurare.

Situaţia nu este însă singulară. În urmă cu câteva zile, un alt șofer de TIR a fost prins băut la volan, tot în aceeași zonă, și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă