Situație REVOLTĂTOARE la un centru de vaccinare din Mangalia: Zeci de oameni au așteptat în frig dozele de vaccin anti-Covid

4 săptămâni in urmă 72

MARŢI, 26 IANUARIE 2021, 14:19

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dana Baragan

Oamenii erau programați începând cu ora 8.00, au fost nevoiți să aștepte până în jurul prânzului, când au sosit aproximativ 700 de doze de vaccin, potrivit HotNews.ro.

"Am venit la timp pentru programarea făcută (08:00), până la ora asta (11:00) nu ştie nimeni exact la ce oră va veni maşina de la DSP. Evident, după ce ajunge livrarea, adăugăm timpul pentru degivrare şi preparat vaccinul. Afară sunt 30 de persoane în aşteptare, eu sunt în cabinetul de vaccinare de la ora 08:30. Personalul de aici este amabil, dar au fost lăsaţi fără material de lucru şi fără o estimare clară a situaţiei, nu ştie nimeni de ce a apărut acest decalaj",a afirmat o persoană care aştepta să primească vaccinul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa susține, într-un comunicat remis presei, că stabilirea dozelor de vaccin se face pentru o perioadă de trei zile în baza programărilor existente în platforma electronică de programare. La acest necesar - spun reprezentanții DSP, se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile şi a persoanelor fără adăpost”. 

Potrivit DSP Constanța, situaţia de la Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepţie/transmisie a dozelor de vaccin şi că peste 700 de doze de vaccin au ajuns la acel centru de vaccinare.

“738 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Centrul de vaccinare din Mangalia. Totodată, STS trimite sms-uri persoanelor programate, în care sunt informate că programările se vor decala”, se mai arată în comunicatul citat. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă