Situație incredibilă în fotbalul din România. Au sunat la poliție să scoată o jucătoare de pe teren | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 17

Pe masa Comisiei de Disciplină a FRF există astăzi un memoriu ieșit din comun. S-a petrecut la un meci din Superliga Feminină, între două dintre cele mai bune echipe din campionat, multipla campioană Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului, formația de pe locul 3.

Oficialii echipei oaspete s-au speriat când au observat că Mihaela Ciolacu, una dintre vedetele echipei, este pe foaia de joc. Asta în condițiile în care fusese diagnosticată cu COVID-19, cu puține zile înaintea meciului.

„Am solicitat arbitrului de centru să-mi prezinte decizia de ieșire din izolare, scrisoarea medicală de la medicul curant că este aptă pentru efort fizic sau certificatul digital pentru ieșire din boală. Nu se găsea niciun document solicitat ci doar decizia de confirmare a măsurii de izolare cu nr. 16053/27.10.2021 emisă de DSP Cluj, neparafată de DSP și semnată de luare la cunoștință de susnumita.

Această decizie nu poate înlocui o decizie de ieșire din izolare pentru deplasarea la clinica unde a făcut cele două teste RT-PCR și părăsirea spațiului desemnat pentru izolare, mai repede de 4 zile”, scrie în memoriul depus la FRF, semnat de președintele lui Heniu, George Ruscău.

O jucătoare de la Heniu Prundu Bârgăului, pe foaia de joc, la câteva zile după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Polițiștii au cerut lămuriri timp de 45 de minute

Pentru că decizia arbitrului de a-i permite să joace nu i-a mulțumit, oficialii echipei din Prundu Bârgăului au sunat la 112. Nerespectarea perioadei de carantină/izolare constituie infracțiune.

Astfel că la meci a apărut un echipaj de poliție, dar nici aceștia nu au putut să-i interzică accesul în teren jucătoarei pentru că n-au găsit-o pe Mihaela Ciolacu în baza de date cu persoane ce au obligativitatea de a sta în izolare. „După sosirea la stadion a doi agenți de poliție și după o informare a acestora de 45 de minute mi s-a transmis că nu este nicio persoană în evidența lor, cu acest nume!”, se specifică în memoriu.

Un test pozitiv și două negative

Președintele celor de la Olimpia Cluj, Alin Cioban, spune că jucătoarea a avut acceptul scris al DSP să iasă din izolare, în urma a doua teste negative care au contrazis primul test pozitiv.

„Jucătoarea a avut două teste negative în 7 si 14. A fost la echipa națională. În data de 19 a ieșit un test pozitiv. N-a putut contesta pentru că echipa națională a plecat în Elveția. A fost trimisă în izolare, s-a respect procedura de carantină. A fost sunată de DSP. Pentru că nu avea deloc simptome, am solicitat să se repete testarea.

Cei de la DSP și-au dat acceptul și în 20 și 27 s-au făcut alte două teste PCR și au ieșit negative. Ni s-a transmis decizia DSP de ieșire din carantină și am trimis către FRF toate aceste documente”, explică Alin Cioban.

Comisia de Disciplină a FRF ar trebui să ia o decizie astăzi, în acest caz.

Sursă fotografii din meci: pagina de Facebook U Olimpia Cluj

The post Situație incredibilă în fotbalul din România. Au sunat la poliție să scoată o jucătoare de pe teren | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă