Situație INADMISIBILĂ la Curtea de Conturi! Ilie Sârbu ocupă ilegal funcția de vicepreședinte de mai mult de 6 luni

3 săptămâni in urmă 16

Ilie Sarbu si Victor Ponta Ilie Sarbu si Victor Ponta

Fostul senator PSD Ilie Sârbu ocupă ilegal funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. El a fost numit pe această funcție la 30 iunie 2020 prin Hotărârea Parlamentului României nr 21/2020,  “pe locul rămas vacant în urma demisiei domnului Marcu Nicu”, iar mandatul său a expirat la data de 15 octombrie 2020. Cu toate astea, printr-un artificiu care încalcă legea, Ilie Sârbu vrea să rămână pe funcție până în 2023.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 16:48

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Fostul deputat PNL Nicu Marcu a fost numit consilier și vicepreședinte al Curții de Conturi în februarie 2015 pentru un rest de mandat al unui consilier de conturi demis de Curtea Constituțională, mandat care expira la data de 15 octombrie 2023. Acesta a demisionat din funcție în 2020 pentru a putea fi numit Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Pe locul lăsat liber la Curtea de Conturi, în urma negocierilor politice de la acea vreme, parlamentarii l-au numit în funcția de Vicepreședinte al Curții de Conturi, pe Ilie Sârbu. Ilie Sârbu era deja consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. 

Socrul lui Ponta fusese numit consilier de conturi și Vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi prin decizia Parlamentului nr 39/2015, însă a demisionat din această funcție în iunie 2020, pentru a-i lăsa funcția de conducere de la Autoritatea de Audit fostului senator PSD Niculae Bădălau. Niculae Bădălau modificase articolul 47 din Legea 94/1992 de funcționare a Curții de Conturi prin introducerea, la criteriile de numire a consilierilor de conturi, alături de studiile economice și juridice și a studiilor inginerești. Astfel, el a putut fi numit de către Parlament consilier de conturi, condiție obligatorie pentru ocuparea unei funcții de conducere în Curtea de Conturi.

Citește continuarea pe Sursa Zilei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă