Situație fără precedent într-un municipiu din România. Ce măsuri au fost luate după ce s-a descoperit că apa de la robinet este infestată cu o bacterie periculoasă

2 luni in urmă 24

Autoritățile din Câmpina, județul Prahova, au intrat în alertă după ce s-a descoperit că apa este infestată cu Clostridium, o bacterie care provoacă boală diaereică acută care poate avea o evoluție severă.

„Problema care a apărut în această seară (n.r. vineri 13 august 2021) în municipiul Câmpina este fără precedent. După anunțul societății HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situații de urgență, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situație pe care noi o considerăm de criză”, a anunțat primarul din Câmpina, Alin Moldoveanu.

Potrivit primarului, pe o ramificație a rețelei HIDROPRAHOVA din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium. „Nu știm, în acest moment, de unde provine. Conform specialiștilor, infecția cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluție severă”, a mai declarat primarul.

Edilul a anunțat principalele măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență:

- HIDROPRAHOVA va asigura containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistență socială și la Piața Centrală.


- Poliția Locală va distribui în toate cartierele municipiului, la persoane fizice și agenți economici, în această noapte, comunicatul HIDROPRAHOVA cu privire la măsurile de restricție în consumul apei.
- Trimiterea unui mesaj prin RO-ALERT pentru înștiințarea populație, lucru pe care ISU Prahova l-a și făcut înainte de finalizarea ședinței.

„Trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, atât HIDROPRAHOVA, cât și Direcția de Sănătate Publică au respectat legea, comunicările făcute fiind în conformitate cu prevederile legale pentru astfel de situații.

Am cerut Spitalului Municipal ca la CPU să se știe situația și să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium.
Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituții este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere și apoi răcire. Comitetul local pentru situații de urgență își va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris.
Vă voi ține la curent cu toate noutățile care apa”, a mai anunțat primarul din Câmpina.

Citeste si:

Apa din sistemul centralizat al municipiului Câmpina nu este potabilă. Anunțul făcut de primarul orașului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă