Situație fără precedent în tenisul feminin: nicio jucătoare din Top 30 nu participă la turneele WTA din această săptămână! Care este motivul

1 lună in urmă 2

Atmosferă dezolantă în tenisul feminin în această săptămână! Turneele WTA se desfășoară fără vedete și nicio jucătoare din Top 30 nu participă la Sankt Petersburg, respectiv Monterrey.

Tenisul feminin se află într-o situație încredibilă în această săptămână, întrucât nicio jucătoare din Top 30 WTA nu a dorit să joace la turneele care au început luni! Asta deși competițiile de la Sankt Petersburg și Monterrey pun la bătaie premii importante.

Turneul WTA 500 de la Sankt Petersburg (Rusia) este dotat cu premii în valoare totală de 565.530 de dolari, în timp ce fondul de premiere de la Monterrey (Mexic) totalizează 565.530 de dolari.

Situație fără precedent în tenisul feminin în această săptămână

Toate jucătoarele importante din circuitul WTA au preferat să se menajeze în vederea turneului WTA 1000 de la Miami Open, așa că nu s-au mai înscris la competițiile din această săptămână. Ca o comparație, în circuitul ATP evoluează 12 jucători din Top 30, în cadrul turneelor care au luat startul la Dubai și Acapulco. Situația din circuitul WTA este total diferită de tenisul masculin, sportivele importante jucând tot mai puțin în ultima vreme.

La turneul WTA de la Sankt Petersburg, cele mai bine cotate participante sunt: Ekaterina Alexandrova (Rusia, 34 WTA), Svetlana Kuznetsova (Rusia, 39 WTA) și Fiona Ferro (Franța, 43 WTA)! Iar la competiția din Monterrey, cele mai importante favorite sunt: Sloane Stephens (SUA, 48 WTA), Nadia Podoroska (Argentina, 47 WTA), Saisai Zheng (China, 52 WTA) și Heather Watson (Marea Britanie, 65 WTA).

Toată crema tenisului feminin va fi prezentă la turneul de la Miami

Toată crema tenisului va fi însă prezentă în perioada 23 martie – 3 aprilie la turneul Miami Open! Inclusiv Simona Halep și-a anunțat prezența în SUA. Românca a fost protagonista unui episod savuros înaintea plecării la Miami. Simona a postat o fotografie în care savurează un desert, iar antrenorul Darren Cahill a remarcat imediat escapada” elevei sale.

Australianul a făcut o glumă care sună mai degrabă a muștruluială: Bucură-te! Ai plănuit un antrenament lung pentru mâine?, a reacționat Darren pe Instagram, în timp ce fanii Simonei au făcut și ei o remarcă amuzantă: După un asemenea desert, cred că pe Simona o așteapă un antrenament lung”.

The post Situație fără precedent în tenisul feminin: nicio jucătoare din Top 30 nu participă la turneele WTA din această săptămână! Care este motivul appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă