Situație extrem de tensionată - Bombardamente după mai multe atacuri cu drone

2 luni in urmă 3

BombardamenteBombardamente

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a bombardat duminică numeroase poziţii ale rebelilor houthi afiliaţi regimului iranian, după ce o grupare armată a lansat numeroase atacuri cu drone în direcţia Arabiei Saudite, relatează Reuters.

DUMINICĂ, 07 MARTIE 2021, 18:16

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Un reporter Reuters a transmis din Sanaa, marele oraş din nordul ţării, că a asistat la mai multe lovituri aeriene şi că a văzut un nor de fum negru ridicându-se în apropierea unei tabere militare.

De mai multe luni, rebelii houthi şi-au intensificat atacurile transfrontaliere în direcţia Arabiei Saudite, în principal spre zona de sud a ţării. Coaliţia militară condusă de Riad asigură că a interceptat numeroase proiectile trase de insurgenţi.

Rebelii au recunoscut duminică doborârea unui avion de recunoaştere de fabricaţie turcă, aparţinând forţelor aeriene saudite, a relatat anterior canalul de televiziune Al-Masirah TV, controlat de gruparea şiită afiliată Iranului.

Un purtător de cuvânt al rebelilor houthi, potrivit postului de televiziune citat, a identificat model avionului ca fiind un Karayel.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au revendicat anul trecut atacuri cu ajutorul dronelor împotriva mai multor instalaţii Aramco, între care cea mai mare uzină de prelucrare a ţiţeiului din lume.

Ca răspuns, coaliţia efectuează cu regularitate lovituri aeriene împotriva teritoriului controlat de houthi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă