Situație dramatică la ATI - apel DISPERAT al unei asistente pentru a-și salva tatăl infectat cu Sars-Cov-2

1 lună in urmă 6

O asistentă cere ajutor pe Facebook pentru un loc la ATIO asistentă cere ajutor pe Facebook pentru un loc la ATI

O asistentă medicală caută cu disperare un loc la ATI pentru tatăl său. Bărbatul este internat în secția de primiri-urgențe a spitalului din Giurgiu, pentru că la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. 

LUNI, 22 MARTIE 2021, 12:20

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Asistenta a cerut ajutorul pe Facebook. Femeia povestește că ambii săi părinți sunt internați în Spital cu Covid-19, ambii în stare gravă.

”Sunt într-o situație disperată! Părinții mei sunt internați în spital Covid pozitiv, amândoi în situație gravă, mama în București cu oxigen permanent pe mască, afectare pulmonară 60 -70%, tata, care este în prezent internat în Spitalul Județean Giurgiu în UPU dependent de oxigen pe masca de cpap! Rugămintea unui copil disperat care nu vrea să își piardă părinții este aceea de a mă ajuta cu un loc într-o unitate cu Terapie Intensivă, chiar și în țară!
Știu că ceea ce cer este aproape imposibil în situația în care se află sistemul de sănătate la ora actuală, dar vreau să cred în minuni și în bunătatea oamenilor! Mulțumesc din suflet pentru înțelegere!”, a scris asistena medicală. 

Situația este critică și în alte spitale din țară, care sunt pline până la refuz, iar bolnavii sunt tratați pe holuri.
În Capitală, la ATI mai sunt libere 42 de paturi, dar autoritățile au avertizat că situația se schimbă de la o oră la alta. Și la Craiova, opt pacienți așteaptă un loc liber la Terapie Intensivă, potrivit Realitatea Plus. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă