Situație dramatică în secțiile ATI - Câte paturi libere sunt în București și în țară pentru pacienții Covid

4 săptămâni in urmă 21

DUMINICĂ, 31 OCTOMBRIE 2021, 14:30

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Irina Chirtoc

Potrivit datelor furnizare de autorități duminică, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.005. Dintre acestea, 1.874 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 421 sunt minori, 390 fiind internați în secții și 31 la ATI.

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 
Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.874 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment  nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă